قطعا تحلیلگران و سرمایهگذارانی که در حوزهی ارزهای دیجیتال فعالیت میکنند، نام تحلیل یا دادههای آنچین را شنیدهاند.ساز و کار بازار کریپتوکارنسی بر اساس یک عرضه و تقاضای کلی میباشد, اما به علت پر ریسک بودن این حوزه تحلیلگران برای شناسایی ارزش واقعی یک پروژه و آیندهای که در انتظار آن است، عوامل متعددی را مورد بررسی قرار میدهند.
هدف اصلی آنها شناسایی معایب و چالشهای موجود است. برای تحقق اهداف و مدیریت تحقیقات به بهترین شکل، تحلیلی به نام آنچین پا به عرصه ظهور نهاد. تحلیل آنچین اطلاعات بسیاری را در رابطه با بلاکچین در اختیار سرمایهگذاران و معاملهگران قرار میدهد، تا بتوانند استراتژیهای معاملاتی و مدیریت سرمایه را به نحو احسن انجام دهند.
یکی از اصلیترین و مهمترین روشهای تحلیلی در معاملات و سرمایهگذاریها، تحلیل تکنیکال میباشد. اما استفاده از تحلیلهای دیگر و اطلاعات جانبی میتواند در شناسایی دقیقتر و عملکرد بهتر موثر واقع شود.

تحلیل آنچین چیست؟
تحلیل آنچین به بررسی و آنالیز فعالیتها و اطلاعات موجود در بلاکچین میپردازد. از جمله موارد مهمی که در تحلیل آنچین به دست میآید عبارتند از: کارمزد تراکنشها، چگونگی فعالیت هولدرها، تعداد آدرسهای فعال جدید و قدیم و ... .
یکی از مهمترین عوامل اهمیت و محبوبیت تحلیل آنچین در این است که اطلاعات به دست آمده از آدرسهای فعال و تعداد تراکنشها نشان دهندهی میزان عرضه و تقاضا بوده و در نهایت موجب پیش بینی تغییرات قیمتی میشود. به صورت کلی وقتی که تحلیل آنچین در کنار عوامل دیگر قرار میگیرد، راه سرمایهگذاری و معاملهگری را تسهیل مینماید.
تاریخچه تحلیل آنچین در ارز دیجیتال:
تحلیل آنچین از سال 2011 برای سرمایهگذاران کاربرد داشته، اما در طول سه، چهار سال اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. برای مثال هنگامی که بیتکوین یک ارز دیجیتال نوپا بود، سرمایهگذاران زیادی از شاخص coin days destroyed (CDD) که برای ارزشگذاری بیتکوین به وجود آمده بود، به عوان ردیاب فعالیتها در شبکه استفاده میشد.
در سال 2017 برخی از فعالان حوزهی کریپتوکارنسی شاخصی به نام (NVT) را معرفی نمودند. شاخص (NVT) نشان دهندهی نسبت ارزش کل شبکه نسبت به تراکنش است. در واقع در این شاخص ارزش بازار بر حجم تراکنش ۹۰ روزه تقسیم شده است.
شاخص NVT اطلاعاتی در رابطه با کاربرد پذیری ارزهای دیجیتال، و سودمندی بلاکچینها را در اختیار کاربران قرار میدهد. با گذر زمان و افزایش توجه کاربران به اهمیت تحلیل آنچین شاخص های متعدد دیگری به وجود آمد.
در بازارهای مالی با مقایسهی میزان ارزش شبکه با حجم تراکنشهای موجود در بلاکچین میتوان حباب (ارزشگذاری بیش از حد برای یک ارز) یک ارز را شناسایی نمود.
بیشتر بخوانید: شاخص ترس و طمع چیست؟
دادهی آنچین چیست؟
اطلاعات به دست آمده از تحلیل آنچین شامل دادههای درون زنجیرهای در بلاکچین میباشد.( به صورت دقیقتر میتوان به تمامی اطلاعات مرتبط با بلاکهای بلاکچینهای خاص اشاره نمود.) لازم به ذکر است که این اطلاعات در بلاکچینهای عمومی در اختیار همهی افراد قرار دارد.
به صورت کلی این اطلاعات به سه دسته تقسیم میشوند.
-
دادههای تراکنش:
اطلاعات موجود در دادههای تراکنش شامل آدرس فرستنده و گیرنده، میزان مبلغ، موجودی باقی مانده در آدرسهای خاص و ... میباشد.
-
دادههای بلاک:
اطلاعات بلاکها را میتوان شامل کارمزد ماینرها، پاداشها و ... دانست.
-
کدهای قرار دادهای هوشمند:
کدهای قرار دادهای هوشمند، روند کلی یک کسب و کار روی بلاکچین را به نمایش میگذارد.
به صورت کلی اطلاعات متعددی در تحلیل آنچین وجود دارد، که سرمایهگذاران با بهرهمندی از آنها میتوانند در جایگاه خوبی از بازار قرار گیرند. با توجه به بررسیهای انجام شده دادههایی که نتایج خوبی را به دنبال داشته اند، عبارتند از:
- آدرسهای فعال
- آدرسهای جدید
- حجم تراکنشها
- ارزش شبکه
- ورودی/خروجی سرمایه از صرافیها
مزایای استفاده از دادههای تحلیل آنچین:
بررسی و بهرهمندی از موضوعات اصلی در هر حوزه میتواند در رسیدن به نتیجهی مطلوب موثر باشد. اما گاها برخی اطلاعات جانبی باعث بهبود چشمگیر نتایج خواهند شد. استفاده از اطلاعات تحلیل آنچین در بازارهای مالی اینگونه است. بررسی گزینههای حائز اهمیت در حوزهی آنچین که پیشتر به آنها پرداختیم، میتواند اطلاعات موثری در پیش بینی روند کلی بازار در اختیار تحلیلگران و معاملهگران قرار دهد.
در واقع تحلیلگران با استفاده از دادههای موجود میتوانند رفتار کلی سرمایهگذاران را تحلیل کنند و حرکتهای بعدی آنها را پیش بینی نمایند. اطلاعات موجود در تحلیل آنچین اهمیت بسیاری برای معاملهگران دارد، و نباید از میزان تاثیر آن غافل شد.

تحلیل آنچین ارز دیجیتال:
به صورت کلی کریپتوکارنسی (ارز دیجیتال) اولین حوزهای است که میتوان از طریق دفتر عمومی آن یعنی بلاکچین اطلاعات گسترده و مفیدی را به دست آورد، زیرا تمامی دادهها در زنجیره ثبت میشوند. بنابراین بلاکچین دارای گنجینهای از اطلاعاتی است که تاثیر بسیاری در فعالیتهای اقتصادی خواهد داشت. در واقع میتوان گفت که تحلیل آنچین نوعی تحلیل تکنیکال از دادههای فاندامنتال است.
بیشتر بخوانید: کرو فایننس و رمزارز CRV چیست؟
تحلیل آنچین چگونه به تریدرها کمک میکند؟
یکی از مهمترین کاربردهایی که تحلیل آنچین برای تحلیلگران دارد، این است که آنها میتوانند رفتار سرمایهگذاران را به صورت لحظهای مشاهده کنند. همانطور که گفته شد تعداد آدرسها و تراکنشهای فعال در این تحلیل بسیار حائز اهمیت هستند. هنگامی که تعداد آدرسها و تراکنشهای فعال افزایش پیدا کنند میتواند نشان دهندهی افزایش قیمت باشد.
تحلیل آنچین دادههای سادهای را بررسی و ارائه مینماید. این در حالی است که برخی از شاخصها اطلاعات و نسبتهای خاصی را برای تحلیل بازار و رفتار معاملهگران نیاز دارند.
بنابراین معاملهگران میتوانند از شاخصهای متعددی برای تشخیص شرایط بازار بهرهمند شوند. برای مثال تحلیلگری که استراتژی خود را بر اساس شاخص آنچین و یک شاخص دیگر بنا نهاده است پس از انجام تستهای لازم، میتواند به نتایج مطلوبی دست یابد و نواحی بهینهی خرید و فروش را شناسایی نمایند.
به طور کلی تحلیل آنچین اطلاعات لحظهای یک شبکه بلاکچین را به نمایش میگذارد. این اطلاعات به تحلیلگران در تشخیص روند حرکتی بازار کمک میکند.
بنابراین تحلیلگران اطلاعات شفافی همچون عرضه و تقاضا، عملکرد معاملهگران، میزان استخراج، فعالیتهای ماینرها، اطلاعاتی در رابطه با کیف پولها و... را برای ارزیابی بازار در دست دارند. لازم به ذکر که چگونگی بهرهمندی از اطلاعات موجود تاثیر بسیار زیادی در میزان تشخیص و موفقیت تحلیلگران دارد.
اصول بهرهمندی از تحلیل آنچین چیست؟
در نگاه اول به نظر میرسد که استفاده از شاخصها نیازمند اطلاعات و محاسبات پیچیده هستند. اما تحلیلهایی مانند آنچین دارای ساختاری ساده هستند و برای بهرهمندی از ابزارهای آنچین، نیازی به کدهای ریاضی پیچیده نیست.
در این قسمت به دوبخش اصلی در تحلیل آنچین میپردازیم:
- شناسی بایگانیها در بلاکچین:
یکی از امور بسیار مهم در تحلیل آنچین تبدیل دقیق و درست دادههای بایگانی شدهی خرد به کلان است.
- تحلیلگران آنچین:
در این مرحله تحلیلگران به مطالعه و بررسی دادهها میپردازند و محتملترین نتایج را به نمایش میگذارند.

محدودیتهای تحلیل آنچین:
با بررسی کلی تاریخچهی تحلیل آنچین میتوان بیان کرد که این تحلیل در طول زمان تکامل یافته و با تحقق پیشرفتهای بیشتر به نقاط اوج خود خواهد رسید. نحوه بررسی اطلاعات آنچین ارزهای دیجیتال مختلف، متفاوت هستند زیرا بلاکچینها با هم یکسان نیستند.
تعدادی از محدودیتهای تحلیل آنچین ارز دیجیتال:
- اطلاعاتی که این تحلیل بر اساس آن فعالیت خود را انجام میدهد، مربوط به کمتر از یک دهه میباشد. بنابراین ممکن است با گذر زمان نتایج حاصل دچار تناقض یا تغییرات شود.
- راهحلهای مقیاس پذیری میتوانند حجم تراکنشها را تغییر دهند، پس احتمال تغییر شاخصهایی که بر اساس این اطلاعات فعالیت میکنند وجود دارد.
- دادههایی که به وسیلهی تحلیل آنچین ارائه میشوند ممکن است، برای اسکالپرها و کسانی که در تایم فریمهای کوتاه ترید میکنند اطلاعات کارآمدی را به همراه نداشته باشند.
بنابراین اسکالپرها برای تشخیص هوشمندانهی روند بازار از شاخصها و دادههایی که مناسب تایم فریمهای کوچک هستند، استفاده میکنند.
بیشتر بخوانید: جستجوگر بلاکچین بایننس (BscScan) چیست؟
نتیجه گیری:
در این مقاله به بررسی آنچین و چگونگی عملکرد آن پرداختیم، و دریافتیم با وجود این که بلاکچین سیستمی پیشرفته و به روز است، به صورت مداوم در حال پیشرفت است، بنابراین نمی تواند به اهمیت تحلیل آنچین بیتوجه بود.
در طول سالهای اخیر شاخصهای متعددی اطلاعات آنچین و آفچین مختلفی را ارائه نمودهاند، اما در طول زمان چشم انداز مناسبی را به همراه ندارند. با این حال، تحلیل آنچین همچنان پا برجاست زیرا بهرهمندی از آن در کنار شاخصهای دیگر بسیار مفید و موثر است. اگر علاقهمند به آموزش در حوزه ارز دیجیتال هستید دوره صفر تا صد تریدینگ را از دست ندهید.
برای افزودن نظر وارد شوید . . .
ورود ثبت نام