به نظر شما برای اینکه یک تریدر موفق باشیم به چه مهارتهایی نیاز داریم؟ انواع تحلیل های تکنیکال و فاندامنتال ابزارها و پلتفرم هایی نظیر تریدینگ ویو  و مواردی از این دست. اما با وجود داشتن مهارتهای کافی اگر نتوانید در شرایط بحرانی بر احساسات خود تسلط داشته باشید و تصمیم های هیجانی اتخاذ کنید، قطعا با مشکل مواجه می شوید. اینجاست که متوجه اهمیت روانشناسی بازارهای مالی می شویم. بسیاری از افراد با توجه به آنچه دیده و یا شنیده اند توقع سودهای کلان و یک شبه را دارند یا احتمال دارد به خاطر یک موفقیت یا شکست در معامله احساسات کاذب داشته باشند. آگاهی از اهمیت روانشناسی بازارهای مالی ما را با هیجانات موجود در بازار و نحوه مدیریت آنها آشنا می کند و در نهایت کیفیت تصمیمات ما را بهبود می بخشد. این بخش از مهارتها به احساساتی نظیر ترس، طمع، خودشیفتگی و… اشاره دارد.


روانشناسی بازارهای مالی

روانشناسی بازارهای مالی:



بسیاری از افراد با توجه به آنچه دیده و یا شنیده اند توقع سودهای کلان و یک شبه را دارند یا احتمال دارد به خاطر یک موفقیت یا شکست در معامله احساسات کاذب داشته باشند. این احساسات کاذب، به تصمیمات هیجانی ختم می شود. به جرات می توان گفت یکی از ابزارهای موفقیت در بازارهای مالی روانشناسی بازارمالی است که می تواند تا درصد زیادی موفقیت را با جلوگیری از تصمیمات هیجانی تضمین کند.

بیشتر بخوانید: صندوق ETF بیتکوین چیست؟

عوامل موثر در کنترل احساسات در بازار مالی:

برخی از عواملی که می تواند به کنترل احساسات کمک کند عبارتند از شناخت کامل از خود، ریسک پذیری، صبرو پذیرش مسئولیت نتایج فعالیت های خود.

شناخت کامل از خود:

وقتی شما به شناخت کاملی از خود رسیده باشید رفتارهای هیجانی سایر کاربران را بهتر درک می کنید. این شناخت بهتر در نهایت به شما کمک میکند تا تصمیمات هیجانی رقبا را بهتر درک کنید و عاقلانه تر تصمیم بگیرید.

ریسک پذیری:

در بسیاری از مواقع ترس از دست دادن مانع از پیشرفت و تصمیم گیری صحیح در زمان مشخصی می شود. این ترس نابه جا و فعالیت نکردن در بازارمورد نظر میتواند شما را از دسترسی به سود های مورد قبولی در بازار باز دارد. ریسک پذیری به معنی پذیرش این ریسک و توجه نکردن بیش از حد به آن است. نکته قابل توجه در این مبحث این است که نباید در ریسک پذیری زیاده روی کرد و بسیاری از هشدارها را نادیده گرفت. این ریسک پذیری بیش از حد میتواند به نتایج نامطلوبی ختم شود. 

صبر: 

تا به حال این جمله را شنیده اید که بوری محل انتقال ثروت از افراد عجول به افراد صبود است. این جمله معروف متعلق به وارن بافت است. از همین جمله میتوان اهمیت صبر کردن را درک کرد. این صبر و تحمل مانع از معاملات پرهیجان و نسنجیده می شود و درنهایت به شما در حفظ سرمایه تان یاری خواهد رساند.

مسئولیت پذیری:

مسئولیت پذیری به معنی پذیرش نتایج حاصل از تصمیمات ماست . توجه کنید که این مورد با محدود کردن خود به دلیل ترس تفاوتهایی دارد. افرادی که مسئولیت پذیری سالم دارند بدون ترس از اینکه اگر اتفاق بدی افتاد خود را بیش از حد بازخواست کنند به تصمیم گیری می پردازند. این احساس امنیت مانع از پیشرفت شما و تصمیمات با ریسک معقول نمی شود. بیشتر بخوانید: (cryptocurrency) یا ارز دیجیتال چیست؟ نتیجه گیری: بعد از خواندن مطالب فوق تا حدودی با اهمیت روانشناسی بازارهای مالی آشنا شدید. قسمت اصلی و عمیق بازارهای مالی بخش روانشناسی اون هستش در نظر داشته باشین هرچقدر شما دارای دانش تحلیل قوی و دارای مهارت بالا در این زمینه باشین اما تا زمانی که به بعد روانشناختی خودتون آشنا نباشین و نتونین در مواقع حساس هیجانات خودتون رو کنترل کنین و تصمیمات درستی رو بگیرین در بازارهای مالی موفق نخواهید بود. این قسمت از بازارهای مالی که بسیار گسترده و جذاب است نیازمند زمان و آگاهی برای فهم دقیق عملکرد مشتریان است که در نهایت روند بازار را شکل می دهد. در ویدیوی بالا راجب یکسری از نانوشته های بازارهای مالی با شما صحبت کرده ایم.